NVM Woontoets

De NVM Woontoets controleert (potentiële) huurders en wordt uitgevoerd door de Validata Group. Voor verhuurders is het wegnemen van bepaalde risicofactoren erg fijn, het biedt meer zekerheid bij het vinden van een huurder of koper. Validata Group B.V. is een dynamische en innovatieve onderneming, gespecialiseerd in het screenen van personen en bedrijven. Met de NVM Woontoets kun je voorkomen dat je zaken doet met een huurder die niet betrouwbaar of integer is. Betrouwbaarheid, integriteit en privacy zijn factoren die Validata Group als hoge prioriteit stelt tijdens het verwerken van persoonlijke informatie. Privacy van de informatie betreft zowel de (potentiële) huurders als van de verhuurder.

De NVM woontoets ontzorgt

Het doel van een NVM Woontoets is voornamelijk het ontzorgen van de verhuurder. Als verhuurder kan een huurder vinden risicovol zijn, maar met een Woontoets wordt er meer zekerheid gegarandeerd. Door middel van een gemakkelijk online screeningsproces weet je snel of de potentiële huurder de huurder zou kunnen worden. Na een snelle en efficiënte procedure krijg je een kwalitatief screeningsrapport met het eindadvies.

De woontoets biedt een overzichtelijk advies

Bij screening door de NVM Woontoets kunnen verschillende dingen worden onderzocht en gevonden. Zo kan het voorkomen dat vervalste documenten opduiken of dat sommige potentiële huurders een te hoge kredietscore hadden waardoor het betalen over langere termijn problemen op zou gaan leveren. Huurders met financiën die niet op orde zijn of huurders die niet betrouwbaar zijn zullen uit de screening NVM Woontoets een negatief advies krijgen. Zo krijg je als verhuurder zekerheid over de (potentiële) huurder en weet je zeker dat je een juiste voorstelling van zaken hebt. Na een uitvoerige screening kan de potentiële huurder een rood, oranje of groen licht krijgen. Bij rood wordt het aangaan met een overeenkomst met die huurder afgeraden. Bij oranje licht is er nog geen volledige reden voor vertrouwen, niet alle resultaten zijn geheel geruststellend waardoor verder onderzoek nodig is. Bij groen licht kan de verhuurder er uiteraard vanuit gaan dat een overeenkomst met deze huurder kan worden aangegaan. Alert blijven op verdachte zaken blijft, ondanks de Woontoets, uiteraard nodig.

De woontoets: privacy is gewaarborgd

Privacy wat betreft de persoonlijke informatie van de verhuurder en (potentiële) huurders is erg belangrijk. Bij de verwerking van de informatie van potentiële huurders wordt de privacy goed gewaarborgd.

De woontoets kan vervelende verassingen voorkomen

Een NVM Woontoets is een effectief preventief middel tegen vervelende verrassingen voor de verhuurder. Het zorgt ervoor dat er voor zowel de huurder als de verhuurder een juiste voorstelling van zaken is en dat aan de hand van feiten een overeenkomst gemaakt kan worden. Voorkom vervelende situaties achteraf en laat een NVM Woontoets uitvoeren.

Direct account aanmaken
Uw aanvraag is verstuurd.
De websites van de Validata Group BV (waar CV-OK, Wonen-OK en Vrijwilliger-OK onderdeel van zijn) maken gebruik van cookies voor technische en analytische doeleinden, voor het delen van social media en om u advertenties te laten zien. Wij vragen akkoord voor het plaatsen van deze cookies. Meer informatie

Akkoord