Huurderscheck

Een geschikte en betrouwbare huurder vinden voor uw woning is een lastige klus. Vervelende situaties waarin de huurder niet betaalt wil je uiteraard voorkomen. Hoe vind je de geschikte huurder en voorkom je dat je in zee gaat met een onbetrouwbare huurder?

Er zijn veel factoren die meespelen die de ene huurder wel geschikt maakt en de andere niet. Het allerbelangrijkste is dat de huurder betrouwbaar is en dat de informatie die de huurder over zichzelf geeft klopt. Zo hebben zowel de huurder als verhuurder een juiste voorstelling van zaken en beslissen of het voordelig is om de overeenkomst te sluiten.  Met een huurders check weet je zeker dat de gegevens die je hebt ook kloppen. Met een check kun je verifiëren of bepaalde belangrijke feiten correct zijn voorgespiegeld door de potentiële huurder. Door zo'n check weet je gelijk met wat voor huurder je te maken hebt.

Preventieve huurderscheck

Een preventieve huurderscheck kan je als verhuurder een hoop ellende besparen. Als huurder houdt je het huis, maar als eigenaar blijft de woning nog steeds jouw eigendom. Een huurder vinden die betrouwbaar en integer is is belangrijk, dan kan je er vanuit gaan dat iemand met respect en zorg met jouw eigendom omgaat. Voorkom vervelende situaties waarin je bijvoorbeeld de huurder uit huis moet zetten omdat hij geen huur meer betaalt.

De huurderscheck ontzorgt

Het hoofddoel van een huurderscheck is ontzorgen. Het wegnemen van de zorgen bij de verhuurder en gemak en zekerheid bieden. Met verschillende mogelijkheden binnen de kaders van de wetgeving rondom de privacy biedt een check vertrouwen bij een huurder vinden. Het werk wordt uit handen genomen en het screeningsproces wordt volledig begeleid. Uiteindelijk heeft u de zekerheid dat de gegevens van uw huurders in orde zijn.

De huurderscheck is een controle van de feiten

Bij een check wordt de potentiële huurder niet ‘beoordeeld’, er wordt slechts gecontroleerd welke feiten kloppen. Deze screening gebeurt op een gebruiksvriendelijke manier, volledig digitaal en werkt snel en efficiënt. Na afloop van de screeningsprocedure wordt een digitaal rapport toegestuurd met het advies. Uit dat advies zal blijken aan de hand van een rood, oranje of groen licht of er wordt aangeraden met diegene een overeenkomst te sluiten. Rood verwijst naar een negatief advies en groen naar een positief advies, bij oranje is er nog reden voor twijfel en verder onderzoek nodig. Specifieke zaken die tijdens een screening gecontroleerd kunnen worden zijn het ID bewijs, de kredietwaardigheid, huurdersverklaring of het curatele register.

Uw huurder checken? Een waardevolle investering

Een huurderscheck is een investering vooraf die het meer dan waard is, het zal immers meer ellende opleveren als achteraf blijkt dat de huurder onbetrouwbaar is. Voorkom je dat je voor vervelende verrassingen komt te staan en laat een huurderscheck doen!

Uw vraag of opmerking:
Uw aanvraag is verstuurd.
De websites van de Validata Group BV (waar CV-OK, Wonen-OK en Vrijwilliger-OK onderdeel van zijn) maken gebruik van cookies voor technische en analytische doeleinden, voor het delen van social media en om u advertenties te laten zien. Wij vragen akkoord voor het plaatsen van deze cookies. Meer informatie

Akkoord