Credit check huurder

Als verhuurder is een huurder vinden een lastige klus. Na met iemand in zee te zijn gegaan zou het vervelend zijn als achteraf blijkt dat de huurder niet betaalt. Het feit dat iemand niet of niet op tijd betaalt kan voorspelt worden als van tevoren blijkt dat de financiële situatie van de potentiële huurder niet op orde is. Bij een credit check wordt een (potentiële) huurder gescreend feiten over op zijn financiële situatie.

De huurder kunnen vertrouwen en de juiste voorstelling van zaken hebben is het belangrijkste. Het dossier wat een (potentiële) huurder presenteert hoeft niet altijd te kloppen. Met name over financiën worden de feiten vaak wat beter gemaakt dan ze in werkelijkheid zijn. Met een huurder die een credit check heeft ondergaan, krijg je als verhuurder in ieder geval zekerheid over de financiële situatie waarin de huurder zich verkeert. Financiële feiten kunnen controleren en verifiëren, geeft gelijk een indruk geven met wat voor huurder je te maken hebt.

Een huurder credit check werkt preventief

Een credit check van de huurder is een handige preventie maatregel die je als verhuurder veel gedoe kan besparen. Als verhuurder ben en blijf je eigenaar van de woning, het is prettig om erop te kunnen vertrouwen dat de huurder met respect en zorg met de woning om zal gaan. Situaties waarin een huurder weigert of niet kan betalen kunnen met een preventieve check makkelijk worden voorkomen.

De huurder credit check ontzorgt

Prioriteit van de credit check is het ontzorgen van de verhuurder wat betreft de financiën. Een check biedt een verhuurder gemakkelijk meer zekerheid. Er zijn verschillende mogelijkheden wat betreft de check waarbij uiteraard de wetgeving rondom privacy altijd in acht genomen wordt. Al het werk wordt uit handen genomen en de screening wordt volledig begeleid. De uitkomst van de check: je weet zeker dat de dossiers van de potentiële huurders in orde zijn.

De huurder crediet check geeft een duidelijk advies

Bij een check wordt op een gebruiksvriendelijke manier de persoonlijke informatie van de huurder gescreend op essentiële punten. De screening werkt snel, efficiënt en volledig digitaal. Het advies dat uit het onderzoek blijkt, wordt toegestuurd in een digitaal rapport. Tijdens het onderzoek zijn er verschillende dingen gecontroleerd, bij een huurder credit check zal dit vooral gaan om de kredietwaardigheid van de huurder. Dit is een:
-    rood
-    oranje of
-    groen advies.
Hieruit blijkt of je wel of juist niet geadviseerd wordt een overeenkomst met een potentiële huurder aan moet gaan. Rood staat vanzelfsprekend voor een negatief advies waarbij het risico dat de huurder niet kan of zal terugbetalen, groen daarentegen voor een positief advies. Een oranje stoplicht betekent geen directe afwijzing, maar er is aanleiding voor twijfel en extra onderzoek is nodig.

Een credit check bij een (potentiële) huurder is een uitstekende preventieve maatregel om te voorkomen dat je met de verkeerde huurders in zee gaat. Het verkleint het risico op wanbetalers, biedt zekerheid, gemak en voorkomt mogelijke vervelende situaties.

Uw vraag of opmerking:
Uw aanvraag is verstuurd.
De websites van de Validata Group BV (waar CV-OK, Wonen-OK en Vrijwilliger-OK onderdeel van zijn) maken gebruik van cookies voor technische en analytische doeleinden, voor het delen van social media en om u advertenties te laten zien. Wij vragen akkoord voor het plaatsen van deze cookies. Meer informatie

Akkoord